Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

– Vi är måna om att ge våra kunder det lilla extra, säger Ulla Urbanowitz, butikschef för Kriss, som nu inviger helt nybyggd butik på Frölunda Torg.

Mode med
känsla för service

Dammodebutiken Kriss på Frölunda Torg är en social mötesplats, där personalen brinner för att bygga långsiktiga relationer.


– För oss är en nöjd kund som en applåd för en skådespelare, säger butikschefen Ulla Urbanowitz.

På Kriss vill man umgås med sina kunder. Varje säsong anordnas modevisningar för klubbmedlemmar. Dessutom samarbetar butiken med stylisten Elisabeth Bövik från Colorme, för att kunna erbjuda kunderna mer vägledning.

– Vi är måna om att ge våra kunder det lilla extra. Det absolut viktigaste är att erbjuda bra service, säger Ulla Urbanowitz, som drivit Kriss butik på Frölunda Torg i tre år.

En kund i ett provrum ska inte behöva ta på sig alla kläder igen bara för att hämta en annan storlek av tröjan hon provat.

– Vi plockar fram det kunderna behöver, och försöker vägleda dem. Ibland föreslår vi andra plagg som vi tror skulle passa dem bättre. Det är viktigt att vi säger vad vi tycker, annars gör någon annan det senare, menar Ulla Urbanowitz.

Tillsammans med kollegorna Monica Andreasson och Marie Fors har hon gedigen kunskap om klädernas material och om vilka färger och modeller som passar bäst till varje kund.

Kriss, startat 1982, var länge berömt endast för stickade kvalitetsplagg, men med 60 butiker runt om i Europa är det idag ett modemärke med varierade kollektioner för alla kvinnor.

I butiken på Frölunda Torg hänger färgglada jackor i vackra tyger,  toppar i vinrött, plommon och brunt och kavajer med fräcka snitt och finurliga detaljer.

–Många kunder tycker att det är härligt med alla färger, att vi inte bara har grått och svart, säger Marie Fors.

Butiken har faktiskt blivit lite av en social mötesplats. Det händer ofta att stamkunder kommer in bara för att säga hej, eller för att berätta hur mycket beröm de fått för något de köpt i butiken.

– Vi är intresserade av både människor och mode, och det engagemang vi ger, får vi tillbaka tusenfalt, säger Monica Andreasson.


FAKTA

Den 23 oktober öppnar Kriss sin nya butik, på övre plan i Frölunda Torgs nybyggda del. För att fira delar de ut biobiljetter till sina kunder under hela invigningshelgen. En biljett per spenderad tusenlapp.Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
135
Så många butiker finns det på Frölunda torg från och med nyinvigningen den 23 oktober.
22
klockslaget då nya Hemköp stänger, oavsätt vilken dag i veckan det är.
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.
Visste du att..
..Frölunda skämtsamt kallats Vilda Västern, och att det är därför hockeylaget heter Indians.