Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

Esprits nya butik på Frölunda Torg är elegant och lättöverskådlig. Nu kan Gunilla Petrone, Lena Bellring, Anna Gustavsson och Pia Rosén (i kassan) ge bättre service än någonsin tidigare.

Esprit spår
vinterns trender

– Trenden att blanda mönster och bära lager på lager fortsätter. Samtidigt kommer de blå färgtonerna tillbaka, säger Lena Bellring om höstens och vinterns mode.
Hon är butikschef för Esprit som fått en ny, elegant och mer lättöverskådlig butik på Frölunda Torg.Tunn chiffong, stickad tröja eller kanske en pälsväst. Att blanda mönster och material är en trend som fortsätter framöver. På Esprit utlovas också en färgstark vinter.

– Den lila trenden fortsätter, och efter att ha varit borta en ganska lång period är också de blå tonerna tillbaka, säger Lena Bellring.

Kollegan Gunilla Petrone avslöjar att våren fortsätter på samma tema.

– Då blir färgerna klara och starka, med bland annat chinos i både rött och grönt.

När Frölunda Torg inviger sin nya butiksdel, har Esprit redan haft öppet en månad i sin fräscha, ombyggda butik.

Utbudet är lika stort som tidigare, men när lokalerna tajtats till, känns butiken mer ombonad. På hyllor, bord och galgar finns trendigt och stilrent mode för både män och kvinnor.

Esprit erbjuder allt från fräck design, till vardagsplagg och eleganta kostymer och dräkter. Med över 2 300 butiker i 40 länder är det ett ungdomligt märke, inriktat på att förse sina kunder med smart och prisvärd lyx. På Esprit ska det vara enkelt att handla.

– Många människor har bråttom. Därför vill vi vara som en garderob, där allt finns samlat och det är lätt att hitta det du behöver, säger Gunilla Petrone.

Efter ombyggnaden är golvet sobert grått, vilket ger en exklusiv känsla. Väggarna har målats om och entrén har vuxit. Att mellanväggar tagits bort helt, har öppnat upp butiken avsevärt.

– Det känns underbart inspirerande, säger säljaren Anna Gustavsson. Vi kommer närmare kunderna, och det är lättare att få överblick i butiken.

De två provrumsavdelningarna har slagits ihop till en enda stor sektion.

– Nu är det lätt för oss att hjälpa både killar och tjejer med att hämta storlekar och ge smakråd, säger säljaren Pia Rosén. Nu kan vi erbjuda bättre service än någonsin tidigare.Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
135
Så många butiker finns det på Frölunda torg från och med nyinvigningen den 23 oktober.
Citat
"Jag letar efter ett par skor, sköna vinterstövlar av bra kvalitet och med låga klackar. De ska vara svarta eller bruna och givetvis gjorda av läder."
-Ingela Arfwidsson, 60, Hovås.
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
22
klockslaget då nya Hemköp stänger, oavsätt vilken dag i veckan det är.
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.