Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

spektakulär shopping

För vissa är det där långtifråntillräckligt med mat, butiker och trevlig stämning. Här är några av världens knäppaste shoppingmiljöer.

Världens största köpcentrum New South China Mall har 600 000 kvadratmeter butiksyta, men är ett publikt misslyckande. Kanske var det en felsatsning att under tak imitera sju älskade världsstäder? Trots att Amsterdam-tolkningen innehåller både tulpaner, väderkvarnar och tavlor av van Gogh.

Mall of the Emirates i Dubai innehåller mellanösterns första inomhusskidbacke. Längsta
pisten är 400 meter med en fallhöjd på 60 meter. Landets största köpcentrum heter The Dubai Mall och rymmer både hockeyrink och akvarium.

Mall of America i Bloomington, Minnesota, har Amerikas största inomhusnöjesfält. Förutom berg- och dalbana tillägnad Svampbob Fyrkant, finns även 18-håls golfbana och hajakvarium.

Shoppingvärldens miljövänligaste alternativ finns i Istanbul. Meydan Shopping Square drivs av bergvärme och har tak som är helt täckta av gräs.


Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
Visste du att..
..Frölunda skämtsamt kallats Vilda Västern, och att det är därför hockeylaget heter Indians.
Visste du att..
...namnet Frölunda anses betyda "den fruktbara marken vid vattnet" ?
Citat
"Jag letar efter ett par skor, sköna vinterstövlar av bra kvalitet och med låga klackar. De ska vara svarta eller bruna och givetvis gjorda av läder."
-Ingela Arfwidsson, 60, Hovås.
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.