Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

TV nära dig

Drömmer du om att vara med i tv? Nu kan drömmen bli sann i Frölundas egen tv-kanal.
– FTV är en unik satsning, där vi på ett roligt sätt kan visa upp den händelserika vardagen på Frölunda Torg, säger Johanne Gabrielson, vikarierande marknadsansvarig på Frölunda Torg.Filmstrålkastare, tv-kameror, programledare och rekvisita. Från och med nu är detta naturliga inslag på Frölunda Torg.

Samtidigt som köpcentrumets nya del öppnar, startar nämligen också FTV, en webb-baserad tv-kanal helt ägnad åt livet på Frölunda Torg. Varje vecka ska det produceras nya inslag, inspelade direkt på golvet i köpcentrumet.

– Det finns så mycket att göra tv av på Frölunda Torg. Det här är en naturlig mötesplats för väldigt många människor, säger Johanne Gabrielson.

 

Mitt bland människorna

Utgångspunkten för tv-inslagen kommer ofta att vara de aktiviteter och event som arrangeras i köpcentrumet. Men en händelse kan ge upphov till flera olika berättelser. Förutom att få kunskap om nya trender, kanske vi kan få följa med bakom kulisserna på till exempel en modevisning. Eller få reda på vad Frölundaborna själva tänker om det som händer på scenen.

– Naturligtvis finns det kommersiella förtecken, men ambitionen är att också vara en sammanhållande kanal för strömningar i området. Det är viktigt att FTV finns mitt bland människorna, säger Henric Roldin, vd för kommunikationsbyrån Senti och en av upphovsmännen bakom konceptet.

 

 

Programförslag via tipslådor

Inslagen produceras och presenteras av professionella reportrar och nyhetsankare, i nära samarbete med butiksrepresentanter, inbjudna gäster, och torgets dagliga besökare. Via tipslådor på webben och torget kan vem som helst lämna in sina programförslag och inslagsidéer.

– Tänk vad roligt att se ett inslag med Frölundabornas egna mattips. Nästan alla tycker att det är spännande med tv, men de flesta har tidigare inte fått chansen att själva vara med, säger Johanne Gabrielson.

 

 

Tillgängligt på nätet dygnet runt

På samma sätt som till exempel SVT Play, kommer FTV att finnas tillgänglig dygnet runt på nätet.  Antingen kan besökarna välja att titta på hela det timslånga programmet, eller så kan de koncentrera sig enbart på inslagen inom något favoritämne.

Butikernas utbud ger förutsättningar till en mängd temaprogram. Matlagning, demonstrationer av ny teknik, inredningstips och hälsorådgivning är självskrivna. Men FTV kommer också att presentera nyheter.

– Programmet kommer att bli som en dygnstablå för TV4 nedbantad till en timma. I ett pulserande stadsdelscentrum med 30 000 besökare dagligen, finns det ingen risk att ämnena ska ta slut, säger Henric Roldin.
Fotnot. FTV finns på
www.frolundatorg.se/ftv
Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
Visste du att..
...namnet Frölunda anses betyda "den fruktbara marken vid vattnet" ?
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.
Citat
"Jag letar efter ett par skor, sköna vinterstövlar av bra kvalitet och med låga klackar. De ska vara svarta eller bruna och givetvis gjorda av läder."
-Ingela Arfwidsson, 60, Hovås.
22
klockslaget då nya Hemköp stänger, oavsätt vilken dag i veckan det är.