Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

På det nya salutorget finns allt från sushi till marsipan och italienska delikatesser. Här kan du både ta en mysig fika och inhandla alla ingredienser till lyxmiddagen.
Fotomontage: White

Frölundas nya matplats

En satsning på matkvalitet


Färsk fisk, Sveriges största Hemköp och klassisk marsipan. Allt samlat på ett ställe. Det nya salutorget på Frölunda Torg är en satsning på matkvalitet.

Matintresset växer ständigt, och med ny kunskap följer ökad efterfrågan på specialiserade livsmedel av hög kvalitet. Det självklara navet i Frölunda Torgs nya matsatsning är Hemköps butik, som med cirka 4 500 kvadratmeter är kedjans största i Sverige.

– Det här är en nytändning. Som att hämta ut en ny V70 efter att ha kört en gammal 142:a, säger butikschefen Mikael Pettersson.

Delikatessdisken har vuxit betydligt, i förbutiken finns post och kundtjänst, och allt är öppet till 22.

Bland aktörerna på salutorget i direkt anslutning till Hemköp, finns Bräutigams, startat 1870, och för många göteborgare synonymt med julens marsipangrisar. Deras konditori var en gång Nordens största, men de senaste åren har försäljningen främst skett vid mässor
och vid fabriken i Fjärås.

– Butiken på Frölunda Torg blir vår återkomst till Göteborg, berättar Patrik Bräutigam, godisföretagare i femte generationen.

 

Alla matbutiker samlade i ett salutorg

Bland hans butiksgrannar finns caféet Cappuccino, Götheborgs Te & Kaffehandel och Din Sushi. Liksom den italienska delikatessbutiken Prego och Bellis Blomstershop. Feskarbröderna flyttar hit efter många år på köpcentrumets övre plan.

– Det känns bra att alla matbutiker ligger samlade. Nu kan kunderna få tag i allt de behöver på ett och samma ställe, konstaterar Håkan Wing på Feskarbröderna.

Ingelsta kalkon är däremot nya på Frölunda Torg och marknadschefen Jan Simoes tror att salutorget kommer att locka kunder som vill ha det lilla extra.

– Allt fler konsumenter inser vikten av bra råvaror.  De vill möta personal med kunskap om produkterna, som kan ge tips och inspiration.


Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
22
klockslaget då nya Hemköp stänger, oavsätt vilken dag i veckan det är.
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
135
Så många butiker finns det på Frölunda torg från och med nyinvigningen den 23 oktober.
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.
Visste du att..
..Frölunda skämtsamt kallats Vilda Västern, och att det är därför hockeylaget heter Indians.