Hem Närbild Mode Matsmart Översikt Tidsresan Utblick Gästartiklar
 

Foto: veckorevyn.com

Ebba:

Mina modelöften i höst

Lika bra att erkänna direkt, hösten är min sämsta modesäsong. Framför allt på grund av att jag har dåligt grundmaterial: gråblek hy, rödsnuten näsa, torra läppar, elektriskt hår.

I slutet av september börjar allt gå åt fel håll. Samma sak, varje år – fram tills nu. Härmed ska det banne mig bli ändring. Jag, Ebba von
Sydow, ska avlägga fyra modelöften för en snyggare, smartare och glammigare höst och vinter. Du, West Season-läsare, är mitt vittne. Nu kör vi!


Jag ska inte fastna i det gråsvarta träsket

Sommarens färgglada klänningar har knuffats längst in i garderoben, en svartgråbrun massa har tagit över. Skönt? Visst, men så tråkigt. I år är färg ett måste. En turkosblå stickad mohairkofta, lila klänning à la Marc Jacobs, smaragdgrön ”herrkavaj”. Höstlövsfärger som rött, orange och senap är helrätt. En varmröd klänning syntes på varenda höstvisning i Milano, New York och Paris. Gärna knälång, lite damig. ”Den lilla röda” är säsongens ”lilla svarta”.


Jag ska ha höga klackar
(minst en gång i veckan)

Klassiska Fryes och ridstövelboots är – härligt nog – helt enligt
säsongens skomode. Men att trampa runt i dem från oktober till mars (som jag brukar) duger inte. I år ska de varvas med högklackade svarta ankelboots. Klackar på, minst en gång i veckan!


Jag ska inte gömma mig i stora tält

Förra höstens tältliknande tunikor kasserar jag inte, men de måste uppdateras. ”Tältklänningarna” piffas upp med smalt skärp i midjan, gärna ett stort halsband. Stora smycken fyndar jag på second hand för under hundralappen.


Jag ska vara damigt dressad

Två årtionden inspirerar i höst/vinter: 40-talet och 80-talet. Det damigt dressade, powerkvinnliga är tillbaka, det gäller att ta ut svängarna. Axelvaddar, smala midjor och kavajer från 80-talet. Sexig timglasform, blusar och röda läppar från 40-talet. Själv plöjer jag boxen med tv-serien ”Mad Men” och inspireras, nu ska jag våga ha rött läppstift!

Kommer jag hålla mina löften? Håll koll i min blogg, så får du se hur det går…


Ebba von Sydow, modebloggare


Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
Visste du att..
..Frölunda skämtsamt kallats Vilda Västern, och att det är därför hockeylaget heter Indians.
22
klockslaget då nya Hemköp stänger, oavsätt vilken dag i veckan det är.
Citat
"- Jag fick lite tid över innan ett läkarbesök. Meningen var att fönstershoppa, men det blev inte så. Jag har köpt både en jumper och hälsokost
– det är det här som kallas påssjuka.”
- Madeleine Schoultz, 56, Hisings Kärra
Visste du att..
..det finns tiotals restauranger och caféer på Frölunda Torg? Från och sushi till espresso.
Citat
"Jag letar efter ett par skor, sköna vinterstövlar av bra kvalitet och med låga klackar. De ska vara svarta eller bruna och givetvis gjorda av läder."
-Ingela Arfwidsson, 60, Hovås.